/Files/images/24.02.jpg

Додаток 13
до норм харчування у закладах освіти
та дитячих закладах
оздоровлення та відпочинку,
затверджених
ПОСТАНОВОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
від 24 березня 2021 р. № 305
ІНФОРМАЦІЯ
про вміст речовин та готові
страви/вироби, які призводять
до алергічних реакцій або
непереносимості

Індекс алергену або непереносимої речовини Розшифровка індексів алергенів або непереносимих речовин
Гглютен або його сліди
Л лактоза
ЗПзлакові продукти
РПракоподібні продукти
Яяйця
Рриба
Аарахіс
СБсоєві боби
МПмолочні продукти
ГХгоріхи
Сселера
ГЦгірчиця
Ккунжут
ЛПлюпін
Ммолюски
Примітки: 1. Інформація про наявність у складі готової страви/виробу алергену або непереносимої речовини обов'язково зазначається в меню відповідним індексом в дужках після назви готової страви виробу (наприклад, сирники із сметаною (Л,МП), що вказує на наявність у страві лактози та молочних продуктів).
2. Інформація з розшифровкою індексів алергенів або непереносимих речовин розміщується біля меню.
Кiлькiсть переглядiв: 189